Npqeditores/ junio 30, 2017/ ARTÍCULOS PORTADA, ENSAYO, VALENCIANO

 

 

En “De K parle quan parle D Valencianisme”, Jaume Hurtado organisa idees i estructura en sis capituls, alguns conceptes per a dotar d’un fondo intelectual el sentiment de valencianiste, moltes voltes superficial i folkloric. Sense oblidar el sentiment, la cultura i l’anima del poble, Hurtado acurta l’espai entre el llector i el valencianisme politic, reivindicatiu i de proyeccio a llarc plaç.
Com en una carrera de fondo, Hurtado dosifica les idees i les va explicant per mig d’un llenguage senzill i proxim a tots, alternant l’idioma valencià én el castellà. Gracies a metafores, humor, i paralelismes sorprenents pero encertats, Hurtado convida a la reflexio, al creiximent del moviment valencianiste i a l’esperança.
Algunes de les conclusions del llibre, tenen una força extraordinaria, no deixen indiferents a ningu, i obrin el debat despuix d’expondre un nou valencianisme economic i politic, sense oblidar el mig ambient, temes socials, i per supost, provocacions al llector per a que desperte la seua consciencia de valenciania.
En De K parle quan parle D Valencianisme, Jaume Hurtado organiza ideas y estructura en seis capítulos algunos conceptos para dotar de un fondo intelectual al sentimiento de valencianismo, muchas veces superficial y folclórico. Sin olvidar el sentimiento, la cultura y el alma del pueblo, Hurtado acorta el espacio entre el lector y el valencianismo político, reivindicativo y de proyección a largo plazo.
Como en una carrera de fondo, Hurtado dosifica las ideas y las va explicando por medio de un lenguage sencillo y próximo a todos, alternando el idioma valenciano con el castellano.
Gracias a metáforas, humor y paralelismos sorprendentes pero acertados, Hurtado convida a la reflexión, al crecimiento del movimiento valencianista y a la esperanza.

Algunas de las conclusiones del libro tienen una fuerza extraordinaria, no dejan indiferente a nadie i abren el debate después de exponer un nuevo valencianismo económico y político, sin olvidar el medio ambiente, temas sociales y por supuesto, provocaciones al lector para que despierte su conciencia de valencianía.

Jaume Hurtado — ISBN: 978-84-947038-1-2 — 150 páginas — 15 x 23 cm — PVP: 12,00 €
Compartir esta entrada